Nederland

Burgemeester wil dat OVV extra onderzoek doet naar zaak-Anne Faber

08 december 2017 15:19 Aangepast: 08 december 2017 16:55
Anne Faber. Beeld © Politie

Burgemeester Koos Janssen van Zeist wil dat de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar aanleiding van de vermissing en dood van Anne Faber onderzoek gaat doen. De burgemeester wil zo inzicht krijgen in de veiligheid in Den Dolder en omgeving in relatie tot psychiatrische instellingen.

Anne Faber verdween eind september tijdens een fietstocht. Na twee weken te zijn vermist werd ze dood gevonden in een natuurgebied in Zeewolde. De 27-jarige Michael P. zit vast voor betrokkenheid bij haar verdwijning en dood. P. zat in een forensisch psychiatrische afdeling van een kliniek in Den Dolder om zich voor te bereiden op een terugkeer in de maatschappij na een eerdere veroordeling.

ZIE OOK: Waarom zat Michael P. niet achter slot en grendel

Sindsdien zijn er extra veiligheidsmaatregelen in Den Dolder en omgeving, onder meer op het station Den Dolder  Die maatregelen zouden aanvankelijk drie weken duren, maar gelden nu na acht weken nog steeds. "We doen het maximaal mogelijke op dit vlak. Maar de vraag is: doen we ook het optimale? Ik heb de Onderzoeksraad voor Veiligheid gevraagd om ons te helpen bij het beantwoorden van die vraag", zegt de burgemeester.

De Onderzoeksraad heeft het verzoek ontvangen en laat Janssen 'op korte termijn' weten of het gevraagde onderzoek er komt.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore