Nederland

Nederlander die vastzat in cel in India na 4 maanden weer vrij

08 december 2017 12:24 Aangepast: 08 december 2017 13:25
Mike Kamminga Beeld © Facebook

De 33-jarige Mike Kamminga die vier maanden geleden in India werd opgepakt voor drugshandel, is op borgtocht vrij. Dat meldt de Telegraaf.

De Nederlandse IT'er woonde en werkte in de Indiase stad Hyderabad toen hij werd opgepakt. Hij heeft zelf altijd ontkend dat hij iets met de zaak te maken heeft. Tegen de Telegraaf zegt hij dat de politie hem van alles in de schoenen probeert te schuiven. Hij ontkent ook dat hij een kleine hoeveelheid drugs bij zich had, zoals de politie beweert. 

Moeilijke periode

Mike vertelt dat met de vrijlating een einde komt aan een moeilijke periode: "Ik ben een paar keer goed ziek geweest in de gevangenis en ben ongeveer 14 kilo afgevallen." Toch zegt hij dat hij redelijk behandeld is. Zo zat hij, omdat hij buitenlander is, met zeven andere gevangen in een cel. Er zijn ook cellen met veertig gevangenen. 

Kamminga werkte voor een Amerikaans bedrijf en is zijn baan kwijt. Zolang de zaak nog loopt, mag hij India niet zonder toestemming van de rechter uit. Rechtszaken in India duren over het algemeen erg lang. 

`