Nederland

Het staat muurvast op de weg: drukste avondspits van het jaar

07 december 2017 18:12 Aangepast: 07 december 2017 18:24
Beeld © ANP

Het is ontzettend druk op de weg. De VID telde even na 17.30 uur 520 kilometer file op de snelweg. Dat betekent dat het gaat om de drukste avondspits van dit jaar.

Het vorige record stond op 500 kilometer. "Door aanhoudende regen houden automobilisten meer afstand waardoor alle dagelijkse files veel langer zijn dan normaal", meldt de VID. Volgens de verkeersinformatiedienst staat de hele Randstad aan één stuk vast. 

"Niet alleen de Randstad maar ook Brabant en Gelderland delen in de klappen."

De ANWB telde om 17.30 uur 988 kilometer file op alle hoofd- en provinciale wegen. Daarmee komt deze avondspits bij de ANWB op de tweede plek van drukste spitsen in 2017.

Files oplossen doe je zelf, gewoon achter het stuur:

Winterse omstandigheden

Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers voor de winterse omstandigheden die vanaf vannacht kunnen optreden. In het hele land kan winterse neerslag hinder veroorzaken.

Er zullen van tijd tot tijd pittige buien zijn met onweer, hagel en natte sneeuw. Plaatselijk kan het dus glad worden. De neerslag gaat vanaf vannacht vallen en kan morgen de hele dag aanhouden. Dus ook in de ochtend- en avondspits is het oppassen geblazen.

`