Nederland

Sandra uit Heiloo redt kleuter uit gestolen auto: 'Hij snapte er niets van'

07 december 2017 15:06 Aangepast: 07 december 2017 20:33
De straat waar de gestolen auto werd gevonden door Sandra Beeld © Google Streetview

Sandra de Loos uit Heiloo deed gisteren een bizarre vondst: een gestolen auto met daarin een 2-jarig jongetje. "Je schrikt enorm. Ik moest meteen aan die moeder van het kindje denken: wat een nachtmerrie."

Sandra uit het Noord-Hollandse Heiloo was gistermiddag thuis toen ze een berichtje kreeg van de Buurtpreventie waar ze lid van is. 'Kijk uit naar een gestolen auto met daarin een kleuter', luidde de melding. 

Kleuter op de achterbank

"Toen ik het bericht las, ben ik meteen buiten gaan kijken. Je weet nooit", zegt Sandra (45) tegen RTL Nieuws. Hoe bizar en ongelooflijk: op de hoek van haar straat stond een auto waarvan de motor nog draaide. Nog geen vijftig meter van haar huis. Sandra liep ernaar toe en zag in de wagen een kleuter op de achterbank zitten. "Dat is gewoon de auto", schreeuwde ze hardop. Ze pakte meteen het jochie, dat in een kinderzitje op de achterbank zat.

"Het jongetje zat apathisch voor zich uit te kijken. Hij snapte er niets van dat hij alleen in de auto zat. Verder was hij heel rustig."

Totaal overstuur

Sandra pakte het kindje op en belde thuis meteen 112. Haar man bracht het jongetje naar het politiebureau. "Mijn man heeft op het politiebureau de moeder ontmoet. De vrouw (33) was totaal overstuur. Ik snap dat wel, ze heeft een halfuur lang doodsangsten uitgestaan. Ik ben zelf ook moeder van jonge kinderen. Dit is de grootste nachtmerrie die je kunt overkomen."

Volgens Sandra was de auto gestolen toen de moeder haar dochter ophaalde bij een speeladres in de Werkensdellaan in Heiloo. "De vrouw had de motor van de auto laten lopen terwijl ze haar dochtertje ophaalde. In een paar seconden tijd ging een dief er met haar auto vandoor."

'Kan iedereen overkomen'

Vermoedelijk kreeg de dief pas na het wegrijden in de gaten dat er ook een kind in de auto zat. Hij parkeerde de auto 500 meter verderop, in de straat van Sandra, en ging ervandoor. De dief is nog altijd spoorloos.

Sandra vindt het erg dat sommige mensen de actie van de moeder veroordelen. "Ze zou niet voorzichtig zijn geweest omdat zie de motor van de auto aan had laten staan. Wat een onzin. Dit had ons allemaal kunnen overkomen. In een paar seconden ging een dief er met haar auto vandoor. Verschrikkelijk verdrietig. Gelukkig is het allemaal goed gekomen. Maar ik heb ontzettend met die vrouw te doen. Ik hoop haar binnenkort nog eens even te ontmoeten."

Meer op rtlnieuws.nl:
Dief steelt auto met 2-jarig jongetje in Heiloo

 

 

`