Nederland

16-jarig meisje vermoordt oma met rattengif in sinaasappelsap

07 december 2017 10:20 Aangepast: 07 december 2017 10:55
Aruba, archieffoto

Een Arubaans meisje van 16 jaar oud is veroordeeld voor de moord op haar oma. Ze gooide rattengif in de sinaasappelsap van haar oma, die daar enkele weken later aan overleed. Het meisje is veroordeeld tot twaalf maanden jeugddetentie.

Het meisje probeerde ook haar tante en neef te vergiftigen, maar zij overleefden het. "Dat haar tante en neef niet zijn overleden is niet te danken aan de verdachte", staat in het vonnis.

De 16-jarige heeft bekend dat zij rattengif in het drinken van haar oma heeft gedaan. Haar oma zou haar hebben geknepen en dat vond ze niet fijn, volgens de rechtbank. Ze wilde haar oma 'weghalen' zodat die haar geen pijn meer kon doen. 

Zwakbegaafd

De rechtbank oordeelde na onderzoek door een psycholoog dat het meisje 'vergeleken kan worden met iemand die zwakbegaafd is'. "Zij lijkt onvoldoende in staat de consequenties van haar eigen handelen te overzien en de intenties van anderen op juiste wijze in te schatten." De psycholoog oordeelde dat het meisje verminderd toerekeningsvatbaar is en vindt het aannemelijk dat ze opnieuw in de fout zal gaan."

Meer op rtlnieuws.nl:
Verdachte opgepakt om gif in babyvoeding Duitsland

`