Nederland

Portier slachtoffer van zware mishandeling, dader bleef maar trappen

05 december 2017 14:15 Aangepast: 05 december 2017 14:53
Een screenshot uit de beelden van de beveiligingscamera. Beeld © Screenshot YouTube

Een nachtportier van het City Hotel in Tilburg is in september in elkaar geschopt en geslagen door een agressieve man. Omdat die nog steeds niet gepakt is, heeft de politie beelden van de mishandeling getoond in een opsporingsprogramma van Omroep Brabant. "Het was een aso-actie om niets", zegt hoteleigenaar Roel den Ouden tegen RTL Nieuws.

Het begon in september toen een groep van vijftien jongeren, vermoedelijk na een avond stappen, wilde overnachten in het hotel. Voor één van hen was een kamer geboekt, maar ze wilden daar allemaal de nacht doorbrengen. De nachtportier weigerde dat.

De jongeren pikten dat niet en het gesprek tussen de portier en de groep liep uit de hand. De politie kwam erbij, maar daarna ging het alsnog mis. De portier werd aangevallen en kwam bij die vechtpartij op de grond terecht. Eén van de jongeren bleef daarna op hem intrappen. Dat is vastgelegd door de bewakingscamera.

'Gelukkig niets gebroken'

De portier raakte gewond aan zijn gezicht. "Dikke neus, dikke ogen. Maar gelukkig heeft hij niets gebroken", zegt de hoteleigenaar. "Het was echt verschrikkelijk. Inmiddels gaat het wel weer goed met die jongen. Hij is blij dat hij er geen trauma aan heeft overgehouden. Het is drie maanden geleden, het gaat nu weer goed met hem."

Volgens de politie is sprake van zware mishandeling. Omdat de dader na drie maanden nog niet is gevonden, heeft de politie besloten de verdachte zichtbaar in beeld te brengen. Dat kwam wel als een verrassing, zegt Den Ouden. "We zijn verbaasd dat het ineens in het nieuws komt. De politie heeft dit zonder enige melding aan ons zo verspreid. Het viel ons koud op het dak."

Dit zijn de beelden van de mishandeling. Ze kunnen als schokkend worden ervaren:

`