Nederland

Reisgenoten van overleden Joey Hoffmann 'bedolven onder bedreigingen'

04 december 2017 23:08 Aangepast: 04 december 2017 23:22
Joey Hoffmann Beeld © Facebook

De Nederlandse Björn en Derya die Turkije niet mochten verlaten vanwege de mysterieuze dood van hun reisgenoot Joey Hoffmann, zijn sinds een paar dagen terug in Haaksbergen. Een warm welkom hebben ze niet gekregen. Het stel wordt naar eigen zeggen bedreigd.

De 21-jarige Hoffmann werd na een wekenlange vermissing op 14 augustus dood gevonden in Turkije. Hij was met Björn en Derya naar het land gereisd om hen te helpen bij de bouw van hun huis. Zijn lichaam werd gevonden in een opgedroogde rivierbedding onderaan een berg waar het drietal had gekampeerd. Niets wees erop dat Hoffmann door geweld om het leven is gekomen.

Toch bleven Björn en Derya nog even verdacht, tot ongeveer anderhalve maand geleden. Sindsdien mochten ze het land verlaten, aldus Björn tegen het AD. "Of nog langer geleden. Ik weet niet eens precies sinds wanneer."

Drugs

Volgens Björn hebben hij en Derya duizenden bedreigingen en haatberichten ontvangen. Vooral via sociale media. Ten slotte herhaalde Björn nog eens dat hij en zijn vriendin niets met de dood van Hoffmann te maken hebben. Dat er mensen zijn die suggereren dat er drugs in het spel waren, ontkent hij met klem. "Die mensen zijn gek", zegt hij tegen de krant. "Denk je echt dat wij zo gek waren door al die Oost-Europese landen te rijden met drugs bij ons?"

Meer op rtlnieuws.nl:
'Vermiste' Bjorn uit Haaksbergen lag gewond in Turks ziekenhuis

RTL Nieuws
`