Nederland

Zoektocht naar derde vermiste visser gestaakt

03 december 2017 16:36 Aangepast: 03 december 2017 20:32
De vissersboot wordt door de politie uit het water gehaald. Beeld © Provicom

Reddingsdiensten hebben de tweede van drie vermiste vissers dood aangetroffen. Aan het begin van de middag werd de eerste van de drie gevonden in de Mattenhaven, een inham van Neeltje Jans in Zeeland.

Een derde opvarende van de boot wordt nog vermist. Ook voor zijn leven wordt gevreesd. Omdat het nu te donker is, wordt zondag niet verder gezocht, maar pas maandag weer.

ZIE OOK: Lichaam gevonden tijdens grote zoektocht naar drie vermiste sportvissers

Vader, zoon en vriend

De familie van de vissers sloeg gisteravond alarm toen de vader, zoon en een vriend van hen niet op de afgesproken tijd terug waren. De mannen zijn 51, 79 en 67 jaar oud en komen uit het Noord-Brabantse Heeze.

Het eerste slachtoffer, de 51-jarige, werd aan het begin van de middag gevonden. Zijn lichaam spoelde aan in de Mattenhaven op het voormalige werkeiland Neeltje Jans. Het lichaam van het tweede slachtoffer bleek van de 79-jarige vader van de 51-jarige man. Naar de vriend van de familie wordt nog gezocht.

Mistig

De mannen gingen zaterdagochtend rond 11.00 uur de zee op. Het was erg mistig op dat moment, zegt Lieneke de Kroon van de KNRM tegen RTL Nieuws, en dat is erg gevaarlijk.

Zondagochtend werd hun vijf meter lange boot al gevonden bij het voormalige werkeiland Neeltje Jans. Het wrak lag op z'n kop. Volgens de Kustwacht blijven eenheden van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) zoeken naar de laatste vermiste sportvisser.

Twee lichamen van vermiste vissers gevonden:

 

 

`