Nederland

25 en 28 jaar cel geëist voor dubbele kerstmoord

29 november 2017 16:51 Aangepast: 30 november 2017 00:18
Politie op de Branding in Hellevoetsluis na de schietpartij. Beeld © AS Media

Twee mannen die vorig jaar op Tweede Kerstdag twee mannen zouden hebben doodgeschoten in Hellevoetsluis, hebben een celstraf van 25 en 28 jaar tegen zich horen eisen.

Tegen een derde medeverdachte eiste het Openbaar Ministerie één jaar cel. Het OM gaat uit van een wraakactie na eerdere incidenten tussen leden van twee Antilliaanse families.

Bekentenis

De hoogste strafeis is voor verdachte Fatlison P. (24). Hij heeft bekend dat hij heeft geschoten op Faichal Rimon (22) en zijn 29-jarige oom Shurandly Rimon. Dat gebeurde vlakbij het huis waar de familie Rimon kerst vierde. De twee waren naar buiten gelopen en werden van zeer dichtbij door meerdere kogels geraakt. Ze stierven kort daarna in het ziekenhuis.

P. zei dat hij ze op straat tegenkwam, zich bedreigd voelde en in paniek op ze heeft geschoten. Daarna rende hij weg, waarna hij ook nog een paar keer op vijf anderen schoot, die vanuit het huis de achter hem aan kwamen. Het had maar een haar gescheeld of er waren meer slachtoffers gevallen, zei de officier. Volgens haar is poging doodslag bewezen. Ze vond dat er geen sprake was van paniek bij P., maar was het kwaadheid.

Verhaal halen

P. was samen met medeverdachte Alason G. (25) eerder op de middag al bij het huis van Rimon geweest, waarbij er een handgemeen was ontstaan. Het OM stelt dat beiden 'verhaal gingen halen'', en dat ook G. heeft geschoten. G. ontkent dat, maar er zijn hulzen van twee wapens gevonden. De 20-jarige Bob K., tegen wie één jaar cel is geëist, was volgens het OM ook bij het schietincident en zorgde voor de vluchtauto.

Meer op rtlnieuws.nl:
Politie kreeg anonieme brief over dode mannen Hellevoetsluis

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore