Nederland

Bitcoin flirt met 10.000 dollar-grens

27 november 2017 08:50 Aangepast: 28 november 2017 16:47
Beeld © iStock

Een bitcoin is op dit moment bijna 10.000 dollar waard. Na een nieuwe koerssprong dit weekend, betaal je nu gemiddeld iets minder dan 9700 dollar voor de cryptomunt.

De opmars van bitcoin dit jaar lijkt niet te stuiten. Nog maar een week geleden werd de barrière van 8000 dollar geslecht, en nu al staat bitcoin op het punt om door de magische 10.000 dollar-grens te gaan.

800 procent

Alleen al in 2017 is 's werelds belangrijkste cryptomunt met ruim 800 procent in waarde toegenomen. Volgens critici lopen bitcoinbeleggers een groot risico dat de bubbel barst, eerder dit jaar waarschuwde ook de AFM al.

Miniatuurvoorbeeld

Beurscommentator Durk Veenstra zegt met verbazing naar de koersontwikkeling van bitcoin te kijken. "Probeer je geld er maar eens op tijd uit te krijgen. Ik denk nog steeds dat het een piramidespel is."

Maar voorlopig lijkt niemand zich wat aan te trekken van degenen die niets in bitcoin zien. Inmiddels is bitcoin ook voor veel Wall Street-investeerders een serieuze belegging geworden, wat de prijs zou opdrijven. Thomas Glucksmann van de Hongkongse bitcoinbeurs Gatecoin zegt tegen Bloomberg dat de jongste prijsstijging mede het gevolg is van het instappen van institutionele beleggers en veel speculatie op Japanse beurzen.

Optimisme

De echte optimisten in de markt denken dat het nog veel gekker kan. Cryptocurrencyhedgefundmanager Mike Novogratz ziet de koers nog dit jaar boven de 10.000 dollar stijgen. Adviesbureau Fundstrat heeft de verwachting voor bitcoin naar boven bijgesteld tot 11.500 dollar, schrijft Bloomberg.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore