Gezin

Toekomst kinderen uitgezette moeder Armina nog steeds onzeker

23 november 2017 12:26 Aangepast: 23 november 2017 16:34
Moeder Armina en haar zoon Howick

Afgelopen zomer werd onder groot protest de moeder van Howick en Lily uitgezet naar Armenië. Wat er met de kinderen gebeurt, is nog steeds niet duidelijk.

De kinderen verblijven in een opvanggezin totdat onderzocht is wat het beste is voor hen. Volgens voogdij-instelling Nidos gaat het naar omstandigheden goed met hen. "De broer en zus gaan naar school", zegt ze. Nidos heeft de voorlopige voogdij. 

Binnen enkele weken

Onlangs was er bij de rechtbank een zitting om die voogdijtermijn te verlengen. De uitspraak van de rechter volgt binnen enkele weken.

De uitgeprocedeerde moeder werd zonder haar kinderen op het vliegtuig gezet. Dat veroorzaakte heftige reacties. Onder anderen klasgenootjes van Lily en Howick voerden actie. De kinderen zijn hier opgevoed en nog nooit in Armenië geweest.

Ook Defence for Children hield zich met de zaak bezig. Zij lieten Lily aan het woord: 

Zeven procedures om hier te blijven

Toenmalig staatssecretaris Klaas Dijkhoff was onverbiddelijk. Hij vond dat de vrouw hier niet rechtmatig was. De kinderen bleven alleen achter toen zij werd uitgezet. Zij doken onder, werden na twee weken gevonden en op een veilig adres ondergebracht om bij te komen van alle heftige gebeurtenissen.

Eerder dit jaar kreeg RTL Nieuws het IND-dossier van moeder Armina in handen. Daaruit blijkt dat zij zeven procedures startte om in Nederland te kunnen blijven. 

Meer op rtlnieuws.nl:
Vriendin uitgezette moeder: 'Ze vindt het vreselijk dat ze niet bij haar kinderen is'

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore