Nederland

Windhoos trekt over dorpje Winkel: 'Het was heel beangstigend'

18 oktober 2016 17:35 Aangepast: 19 oktober 2016 09:55
Lisette Klaver uit Winkel kreeg een boom op haar auto. Beeld © Lisette Klaver

Het duurde kort, maar was heel beangstigend. Het Noord-Hollandse dorpje Winkel kreeg vandaag te maken met een windhoos. Lisette Klaver zat er middenin. "De kinderen waren in paniek."

"De lucht werd ineens heel donker en door de luchtdruk kregen we allemaal last van onze oren", vertelt ze aan RTL Nieuws. "De slurf van de windhoos moet echt over ons heen zijn getrokken."

Lisette was op een verjaardag toen de windhoos overtrok. "Er zijn hier een stuk of tien kinderen, die waren allemaal in paniek. Toen het begon stond ik wel even perplex. De ramen rinkelden hier."

Paar seconden

Volgens Lisette was de storm 'binnen een paar seconden' over. Toen werd duidelijk dat er veel schade was. Bij het huis waar Lisette was, zijn ramen kapot en er lag een boom op haar auto. "De brandweer kwam meteen om de boom weg te halen."

Nog groter is de schade bij het bedrijf aan de overkant. Daar zijn garagedeuren vernield en is het dak van een schuur weggewaaid. "Er is echt een heel stuk van het dak weg. De brandweer is druk bezig met het opruimen."

Meer op rtlnieuws.nl:
Windhoos in Noord-Holland: daken, kassen en auto's kapot

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore