Nederland

Vier jaar cel voor doodrijden 19-jarige Fleur in straatracezaak Loosdrecht

17 november 2017 13:16 Aangepast: 17 november 2017 14:13
Vader en zoon tijdens de zitting Beeld © ANP

Walter van W. heeft vier jaar cel gekregen voor het doodrijden van de 19-jarige Fleur. Zij werd vorig jaar aangereden door Van W. Volgens het OM kwam dat door een straatrace van de verdachte en zijn zoon.

De 19-jarige Fleur werd vorig jaar aangereden door de 53-jarige Walter van W. uit Loosdrecht. Ze overleed twee weken na de klap in het ziekenhuis. Volgens het Openbaar Ministerie hield de vader een straatrace met zijn zoon. De rechtbank acht bewezen dat het rijden 'een wedstrijdmatig karakter' had.

Veel te hard en onder invloed

Volgens de rechter is de dood van Fleur toe te schrijven aan Van W. die samen met zijn zoon veel te hard en onder invloed reed. Hij was al vijf keer eerder veroordeeld voor het rijden onder invloed.

Zoon Casper van W, is vrijgesproken van dood door schuld. Hij is veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur. Tegen hem was drie jaar cel geëist. Zowel vader als zoon zijn hun rijbewijs kwijt: de vader vijf jaar, de zoon een jaar.

ZIE OOK: Vader doodgereden Fleur (19): als jullie ballen hebben, beken je nu

Tijdens de zitting twee weken geleden werd duidelijk dat de verdachten ontkennen dat bezig waren met een straatrace. Getuigen hebben verklaard dat ze de twee voor het ongeluk met Fleur 'als gekken' zagen scheuren. Maar volgens de verdachten konden de getuigen dat helemaal niet zien.

Uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is gebleken dat Walter van W. 45 meter voor het ongeluk zo'n 160 kilometer per uur reed. Maar dat weersprak de verdachte. 'Ik kan bijna met zekerheid zeggen dat ik niet zo hard reed'. Hij bekende wel dat hij iets te hard reed op de weg waar 50 kilometer per uur is toegestaan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore