Nederland

Ode aan Nouri van rapper Anu-D: 'Wat echt is, dat verdwijnt niet'

17 november 2017 10:12 Aangepast: 17 november 2017 20:51
Abdelhak Nouri Beeld © ANP

De Amsterdamse rapper Anu-D heeft een nummer uitgebracht ter ere van voetballer Abdelhak 'Appie' Nouri. De Ajacied zakte in juli tijdens een oefenwedstrijd van Ajax in elkaar. 'Je ziet de lach, maar ziet de pijn niet. Je hoort me wel, maar je begrijpt niet.'

Nouri heeft ernstige en blijvende hersenschade als gevolg van hartritmestoornissen tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen op 8 juli. Op Instagram schrijft de rapper dat hij 'Stay Strong Appie' heeft geschreven uit 'liefde voor jou en je broer'.

"We komen uit dezelfde buurt en hebben op dezelfde pleintjes gespeeld als kinderen. In Geuzenveld zijn er weinig voorbeelden, maar jij bent er een voor iedereen. Wij allemaal hopen dat je snel beter wordt", schrijft Anu-D, die het nummer eerst aan de broer van Appie heeft laten horen. 

Luister hier het hele nummer: 

Nouri ligt op een gewone verpleegafdeling van een ziekenhuis en verkeert in stabiele toestand. Zijn familie bezoekt hem elke dag, vertelde Appie's broer Mohammed eind september tegen RTL Nieuws. "Ik ga iedere dag naar hem toe, het liefst ben ik er de hele dag. Soms blijf ik ook slapen", vertelde hij. "Ik zit naast zijn bed en praat tegen hem. Ook bid ik voor hem."

De familie Nouri vindt troost in hun geloof. "We bidden iedere dag voor hem en vragen anderen dat ook te blijven doen. Van ons allemaal houdt God het meest van Appie, dat is een fijne gedachte", zei Mohammed.

Een fragment van de videoclip die vanmiddag online komt:

 

Tomorrow 17:17 (Dutch Time) #StayStrongAppie #Youtube #Pray4Nouri #171117 #AN34

Een bericht gedeeld door Anu-D (@anudnl) op

Een voetbaldroom in de kiem gesmoord:

 

Meer op rtlnieuws.nl:
Mohammed Nouri bezoekt broertje elke dag: 'Ik praat tegen hem en bid voor hem'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore