Nederland

'Seriemoordenaar' Sjonny W. verdacht van moord Monique (26) in 2003

16 november 2017 08:25 Aangepast: 16 november 2017 12:03
Verdachte Sjonny W. en slachtoffer Monique Roossien.

De politie is door een vermissingszaak uit 2003 een vermoedelijke seriemoordenaar op het spoor gekomen. De 44-jarige Sjonny W. uit Amsterdam die sinds juni vastzit, wordt nu ook verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 26-jarige Monique Roossien.

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie in Amsterdam na berichtgeving in De Telegraaf. Sjonny W. werd al verdacht van de moorden op twee vrouwen.

Thumbnail

W., klusser van beroep, werd in juni opgepakt voor de verdwijning van de 30-jarige Sabrina Oosterbeek (foto rechts). Zij verdween in maart in Amsterdam. De politie gaat ervan uit dat ze vermoord is, maar haar lichaam is niet gevonden. Vorige maand werd de Gaasperplas in Amsterdam-Zuidoost doorzocht door duikers van de politie, maar zonder resultaat.

Verslaving

Oosterbeek verliet in de nacht van 7 op 8 maart haar woning aan het Geldershoofd in Amsterdam-Zuidoost. Dat is te zien op camerabeelden. Daarna is niets meer van haar vernomen. De vrouw was jarenlang verslaafd aan harddrugs. Ook werd bij haar borderline geconstateerd.

W. zou de laatste zijn geweest met wie zij contact heeft gehad. Ook werd hij later gezien met haar fiets. Op basis van DNA-materiaal wordt hij ook gelinkt aan de dood van de Roemeense Mirela Mos (30) in 2004. Haar lichaam was in stukken gesneden en werd teruggevonden in verschillende vuilniszakken in Amsterdam-Zuidoost.

Gevonden bij het IJmeer

Nu is er dus een derde verdenking, meldt het Openbaar Ministerie. De Amsterdammer zou verantwoordelijk zijn voor de dood van Monique Roossien, een 26-jarige verslaafde prostituee uit Groningen. Haar lichaam werd in 2003 gevonden bij het IJmeer. De politie kijkt naar nog meer onopgeloste moorden.

Linda Roossien, de zus van Monique, zegt in De Telegraaf dat ze gebeld werd door een familierechercheur van de politie Amsterdam. "Ik wist niet wat ik hoorde. Eigenlijk heb ik nooit durven hopen op een doorbraak. De moord op Monique leek zo'n hopeloze zaak."

Sjonny W. is in oktober al voor de rechter verschenen in een zogenoemde pro-formazitting.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`