Nederland

Aanhoudingen voor spelden in etenswaren in supermarkt Zaandam

14 november 2017 16:46 Aangepast: 14 november 2017 16:57
De spelden zaten in dertien producten in de Vomar in Zaandam. Beeld © Vomar

De politie heeft drie aanhoudingen verricht voor de spelden die werden ontdekt in verschillende etenswaren bij een supermarkt in Zaandam. Het gaat om een meisje van 16, een 17-jarige jongen en een 30-jarige vrouw. Alle verdachten komen uit Zaandam.

De drie werden gisteravond opgepakt. Alleen het 16-jarige meisje zit nog vast. De andere twee verdachten zijn inmiddels heengezonden. Volgens de politie zijn zij waarschijnlijk onschuldig.

De spelden werden aangetroffen in dertien producten bij een filiaal van supermarkt Vomar in Zaandam, waaronder verpakte witlof, mini komkommers, magere runderlappen, scharrelkipschnitzel en een pakket groentesoep. De complete lijst is te zien op de website van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit​.

Aangifte

De producten zijn inmiddels uit de schappen gehaald. "We hebben direct aangifte gedaan bij de politie en zij zijn in overleg met de NVWA een onderzoek gestart'', aldus Vomar. Volgens de supermarkt is het filiaal aan de Czaar Peterstraat aan de hand van de camerabeelden volledig gecontroleerd. "Het blijkt om vandalisme te gaan en wij hebben de getroffen producten verwijderd.''

Het gebeurt wel eens vaker dat er spelden in etenswaren worden gestopt. Zo werden in juli 2012 in broodjes op vier vluchten van Delta Airlines vanuit Schiphol naar de Verenigde Staten naalden aangetroffen.

Meer op rtlnieuws.nl:
Spelden gevonden in etenswaren filiaal Vomar Zaandam

`