Nederland

Opgepakte Brandpunt-journalist weer vrijgelaten

14 november 2017 16:39 Aangepast: 14 november 2017 22:23
Hekwerk aan de Grieks-Turkse grens. Beeld © AFP

De Nederlandse journalist Sakir Khader die gisterochtend werd opgepakt door de Griekse politie, is vanmiddag weer vrijgelaten. Via een bericht op Twitter laat Khader weten dat hij terug op vrije voeten is.

"Ik ben dertig uur vastgehouden door de Griekse politie onder slechte condities", aldus Khader. Hij zegt dat hij laat in de avond ondervraagd is, geen water of eten kreeg aangeboden en dat hij vandaag naar de rechtbank is gestuurd zonder advocaat.

Reportage

De Brandpunt-redacteur was voor een reportage over immigranten aan het werk bij de Grieks-Turkse grens. Volgens zijn werkgever werd Khader opgepakt ondanks het feit dat hij een Nederlands paspoort bij zich had en twee Nederlandse perskaarten. 

"Er is kort contact geweest tussen Sakir en de redactie. Het gaat naar omstandigheden goed met hem, hoewel hij een dag lang geen eten heeft gekregen. Hij probeert zo snel mogelijk terug naar Nederland te komen", zegt de omroep.

Militair gebied

De journalist bevond zich met een groep Syrische vluchtelingen die naar Europa wilde, op de Griekse oever van de grensrivier tussen Griekenland en Turkije. Rond 10.00 uur werd de groep aangehouden door de Griekse politie. De omgeving van de rivier zou militair gebied zijn.

Meer op rtlnieuws.nl:
Brandpunt-journalist opgepakt in Griekenland

RTL Nieuws
`