Nederland

Spelden gevonden in etenswaren filiaal Vomar Zaandam

14 november 2017 16:05 Aangepast: 14 november 2017 16:25
Het gaat om dertien producten, waaronder verpakte witlof, mini komkommers en magere runderlappen. Beeld © Vomar

Vandalen hebben in verschillende etenswaren bij een filiaal van supermarkt Vomar in Zaandam spelden gestopt, waarschuwen het bedrijf en de NVWA. Consumenten worden opgeroepen de betreffende producten niet te eten en terug te brengen naar de winkel.

Het gaat om dertien producten, waaronder verpakte witlof, mini komkommers, magere runderlappen, scharrelkipschnitzel en een pakket groentesoep. De complete lijst is te zien op de website van de supermarkt.

Camerabeelden

De producten zijn inmiddels uit de schappen gehaald. "We hebben direct aangifte gedaan bij de politie en zij zijn in overleg met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit een onderzoek gestart'', aldus Vomar. Het gaat om het filiaal Rozenhof aan de Czaar Peterstraat in Zaandam.

Bekijk hier de lijst met producten.

Volgens Vomar is het filiaal aan de hand van de camerabeelden volledig gecontroleerd. "Het blijkt om vandalisme te gaan en wij hebben de getroffen producten verwijderd.''

Naalden in broodjes

Het gebeurt wel eens vaker dat er spelden in etenswaren worden gestopt. Zo werden in juli 2012 in broodjes op vier vluchten van Delta Airlines vanuit Schiphol naar de Verenigde Staten naalden aangetroffen. Een passagier raakte daardoor lichtgewond.

Meer op rtlnieuws.nl:
Twee verdachten gearresteerd voor bedreiging Jumbo

RTL Nieuws
`