Opmerkelijk

Dennis (37) 'voorspelde' ongeluk met Apachehelikopter: 'Mijn mond viel open'

14 november 2017 09:59 Aangepast: 15 november 2017 05:39
Dennis de Jongh. Beeld © Facebook

Soms voel je gewoon al dat er iets spannends staat te gebeuren. Zo'n onderbuikgevoel had de 37-jarige Dennis de Jongh uit Veenendaal zondag toen hij per ongeluk voorspelde dat een helikopter van de Koninklijke Luchtmacht tegen een hoogspanningskabel zou aanvliegen.

'Waarschuw ze nog even voor onze hoogspanningsmasten', tweette Dennis in een reactie op een aankondigingsbericht over de helikopteroefening. Gisteren vloog een van de helikopters daadwerkelijk tegen een hoogspanningskabel. Vervolgens zaten ruim 24.000 huishoudens in Culemborg en omgeving een groot deel van de avond zonder stroom. 

Nooit verwacht

"Een beetje laconiek en met een onderbuikgevoel plaatste ik dat bericht, maar ik had nooit verwacht dat het ook daadwerkelijk zou gebeuren", vertelt de 37-jarige Veenendaler aan RTL Nieuws.

Hij kon zijn ogen dan ook niet geloven toen hij Twitter een dag later tijdens zijn werkpauze opende. "Ik had allemaal berichten van mensen die me vertelden dat het echt was gebeurd", zegt hij. "Eerst dacht ik dat ze een grapje maakten, maar toen las ik het goed en viel mijn mond open." 

Blijft in je geheugen

De gekscherende waarschuwing die Dennis had gestuurd was niet helemaal toevallig. Iedere keer als Defensie in het gebied oefent denkt hij even terug aan tien jaar geleden.

Toen vloog er ook al een Apachehelikopter tegen een hoogspanningsmast aan en zaten 50.000 huishoudens zonder stroom. "Mijn zusje was toen tijdens die stroomstoring aan het bevallen, dus dat blijft wel in je geheugen zitten." 

Geef hem een medaille

De tweet verspreidde zich gisteren als een lopend vuurtje over het internet. 'Geef deze vent een medaille', schrijft een twittergebruiker. En een ander schrijft: 'Vul samen met mij de Duitse lotto in aub'. Dennis kan er wel om lachen. "Ik was in eerste instantie vooral blij dat niemand gewond was geraakt, maar daarna kon ik er al gauw de humor van inzien." 

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`