Nederland

Verbouwing paleis Huis ten Bosch valt wéér duurder uit

13 november 2017 16:31
De verbouwing van het paleis, afgelopen mei gefotografeerd. Beeld © ANP

De verbouwing van paleis Huis ten Bosch, waar koning Willem-Alexander en koningin Máxima met hun dochters gaan wonen, valt opnieuw duurder uit. Het gaat ditmaal om een bedrag van 4,1 miljoen euro. De totale kosten voor de renovatie komen daardoor uit op 63,1 miljoen euro.

Door 'bouwkundige tegenvallers' is 3 miljoen extra nodig, schrijft staatssecretaris Knops (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer. Door de aantrekkende economie zijn bovendien de lonen van bouwvakkers en de kosten voor materialen gestegen, samen goed voor een bedrag van 1,1 miljoen euro.

Slechter dan gedacht

Het paleis is er slechter aan toe dan eerder werd gedacht. Daken en gevels moeten niet gedeeltelijk, maar helemaal worden hersteld. De bordestrap moet compleet worden vervangen en er is meer nodig voor asbestsanering en bestrijding van houtrot.

Het oorspronkelijke budget zou ongeveer 59 miljoen euro zijn, meldt Knops. Maar aanvankelijk was de verbouwing begroot op 35 miljoen euro. RTL Nieuws meldde in 2015 dat dat bedrag veel hoger zou uitvallen

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore