Nederland

Tientallen tips over 25 jaar oude moordzaak Milica van Doorn

10 november 2017 16:24 Aangepast: 01 december 2017 15:41
Milica van Doorn. Beeld © ANP

De politie in Noord-Holland heeft 45 tips binnengekregen naar aanleiding van de moord op Milica van Doorn in Zaandam in 1992. Ook hebben tien mannen zich gemeld om DNA af te staan in verband met een verwantschapsonderzoek.

Deze week stuurden het OM en de politie 133 mannen van Turkse afkomst een brief met de vraag om DNA af te staan voor een verwantschapsonderzoek. Zij wonen of woonden destijds in de wijk Kogerveld, waar de de toen 19-jarige Milica in een vijver werd gevonden. Ze bleek verkracht en daarna vermoord.

De mannen die zijn benaderd, hoeven zich niet uit zichzelf te melden. Na dit weekend zullen politiemensen alle aangeschreven mannen persoonlijk benaderen. Ze kunnen dan nog vragen stellen of erover nadenken. Als ze dat willen, kan ook meteen wangslijm worden afgenomen.

Daderspoor in familie

De afname van DNA gebeurt op vrijwillige basis en het materiaal wordt alleen voor dit onderzoek gebruikt. De mannen zijn geen verdachte, maar via het genetische materiaal kan de politie mogelijk een daderspoor in de familie achterhalen.

De 25 jaar oude zaak kwam dinsdag aan de orde bij Opsporing Verzocht. Volgens de politie komen in deze zaak nog geregeld losse tips binnen, maar het aantal tips nu geeft 'wel aan dat de zaak nog leeft'.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore