Nederland

Vegan Streaker vrijgelaten in Japan

10 november 2017 16:22 Aangepast: 10 november 2017 16:29
Beeld © ANP

Peter Janssen, beter bekend als de 'Vegan Streaker' is in Japan vrijgelaten, nadat hij daar al ruim twee weken vastzat wegens het verstoren van een dolfijnenshow.

De 32-jarige Nederlander, moest net als zijn twee mede-activisten, wel 11.000 euro boete betalen voordat hij werd vrijgelaten. 

Water in gesprongen

Het drietal werd in Japan gearresteerd nadat ze op 22 oktober met een protestactie een dolfijnenshow verstoorden. Zij sprongen in het dolfinarium het water in met een protestbord tegen de slachting van dolfijnen in de Japanse stad Taiji.

De activisten voerden de actie omdat in Japan vissers jaarlijks van september tot maart dolfijnen mogen vangen voor doorverkoop aan dolfinariums of voor de slacht.

De Vegan Streaker is in Nederland eerder veroordeeld voor het vrijlaten van nertsen van een fokkerij. Deze maand kwam hij nog in het nieuws met een actie bij een stierengevecht.

EditieNL zette zijn acties pas nog op een rij

Paul de Leeuw

Hij werd bekend door de tv-show van Paul de Leeuw, waar hij in een onderbroek met spreuken op zijn lijf door het beeld liep om de uitzending te verstoren. Het voorval wordt echter vooral onthouden om de manier waarop Paul de Leeuw de toen nog 22-jarige Janssen op zijn nummer zette.

`