Nederland

Aangescherpte beveiliging rond kliniek Michael P. verlengd tot 2018

08 november 2017 11:42 Aangepast: 08 november 2017 11:46
De kliniek in Den Dolder, rechts burgemeester Koos Janssen van Zeist. Beeld © ANP / RTL Nieuws

De aangescherpte beveiliging bij kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder blijft in ieder geval tot begin volgend jaar van kracht. Dat heeft de burgemeester van Zeist, waar Den Dolder onder valt, gezegd in een reactie op raadsvragen.

De forensisch-psychiatrische kliniek wordt extra streng beveiligd vanwege de onrust die ontstond nadat bekend was geworden dat de verdachte van de moord op de Utrechtse Anne Faber (25) in die instelling zat. Altrecht ontving talloze haat- en dreigberichten en bovendien werd een medewerker belaagd op het terrein. Ook voelde een deel van de omwonenden zich niet langer veilig.

Termijn verlengd

De extra beveiliging en bewaking op en rond het terrein worden verlengd tot 15 januari, meldt het AD. Mocht dat nodig zijn, wordt de termijn opnieuw met twee maanden verlengd. "We gaan net zo lang door tot het naar ons gevoel klopt", antwoordde burgemeester Koos Janssen op vragen van de VVD.

De beveiliging is erop gericht de overlast van patiënten te beperken. De politie surveilleert extra vaak in het gebied en Altrecht zelf stuurde straatcoaches de straat op. Verder hangen er beveiligingscamera's die 24 uur per dag aan staan en worden bemenst, schrijft de krant.

Altrecht vertrekt op termijn uit Den Dolder. Rond 2025, dus over een jaar of zeven, gaat de kliniek dicht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore