Nederland

Opgepakte Nederlanders mogelijk betrokken bij vergismoord in Marokko

05 november 2017 08:11 Aangepast: 05 november 2017 08:25
Beeld © AFP

De man die donderdagavond om het leven kwam bij een schietincident in de Marokkaanse stad Marrakech was mogelijk niet het beoogde doelwit. Twee Nederlanders zitten vast voor betrokkenheid bij zijn dood. Ten minste een van hen komt uit Amsterdam.

Op sociale media zijn foto's verspreid van de verdachten en hun paspoorten. Het gaat om twee mannen van 24 en 29 jaar oud van Dominicaanse en Surinaamse origine. Hun beide paspoorten werden afgegeven in Amsterdam.

Bekenden van de politie

Volgens de Marokkaanse veiligheidsdienst DGSN zijn de twee bekenden van politie en justitie. Ze worden in verband gebracht met onder meer internationale drugshandel, ontvoeringen en gewapende overvallen.

Dat gold niet voor het slachtoffer: een student geneeskunde, tevens de zoon van de president van de rechtbank in de centraal gelegen Marokkaanse stad Beni Mellal. Hij werd volgens Marokkaanse media 'waarschijnlijk per ongeluk' gedood.

Vermogende crimineel

Volgens de Amsterdamse krant Het Parool was een zeer vermogende Nederlands-Marokkaanse crimineel vermoedelijk het beoogde doelwit. Het zou gaan om Mous F., een ondernemer die in Nederland betrokken was bij een 'onder criminelen geliefde' club in Zoetermeer. Hij zou ook de eigenaar zijn van de koffiezaak waar het schietincident donderdagavond plaatsvond.

Meer op rtlnieuws.nl:
Twee Nederlanders opgepakt voor dodelijke schietpartij in Marrakech

Miniatuurvoorbeeld

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore