Nederland

Vader doodgereden Fleur (19): als jullie ballen hebben, beken je nu

03 november 2017 11:59 Aangepast: 03 november 2017 12:45
Politieonderzoek op de plek van het ongeluk. Beeld © Foto Miché

De 19-jarige Fleur werd vorig jaar aangereden door de 53-jarige Walter van W. uit Loosdrecht. Ze overleefde de klap niet. Haar vader, moeder en zus deelden vandaag in de rechtbank een emotionele slachtofferverklaring.

Fleur overleed op 1 april vorig jaar, nadat ze twee weken eerder was aangereden door een man die volgens het Openbaar Ministerie een straatrace hield met zijn zoon. De 53-jarige man, Walter van W., had te veel gedronken.

"Ik zal nooit accepteren dat jullie mijn meisje het leven hebben ontnomen. Als jullie ballen hebben, beken je nu", zei Fleurs vader. Hij hoopt op een celstraf voor de verdachten. "Ze hebben nooit spijt betuigd."

Moeder en zus huilen

Haar moeder vertelde huilend in de rechtbank haar verhaal. "Je leven staat stil. Alles gaat verder, maar niet bij ons. Fleur lag twee weken in het ziekenhuis en het leek een beetje beter te gaan. "Maar een lichaam dat zo kapot is, kan niet overleven."

Ook de zus van Fleur hield het niet droog. Ze is woedend op de verdachten: "Omdat jullie zo nodig extra gas moesten geven, terwijl je bijna thuis was. Hoe hebben jullie zoiets stoms kunnen bedenken?"

Verdachten blijven ontkennen

Tijdens de zitting werd duidelijk dat de verdachten ontkennen dat bezig waren met een straatrace. Getuigen hebben verklaard dat ze de twee voor het ongeluk met Fleur 'als gekken' zagen scheuren. Maar volgens de verdachten konden de getuigen dat helemaal niet zien.

Uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is gebleken dat Walter van W. 45 meter voor het ongeluk zo'n 160 kilometer per uur reed. Maar dat weerspreekt de verdachte. 'Ik kan bijna met zekerheid zeggen dat ik niet zo hard reed'. Hij bekende wel dat hij iets te hard reed op de weg waar 50 kilometer per uur is toegestaan.

Vanmiddag komt het Openbaar Ministerie met een eis. Over twee weken wordt de uitspraak verwacht.

Wat is er precies gebeurd?

  • De verdachte Walter van W., een man van 53 die volgens politieonderzoek te veel had gedronken, hield na een avondje stappen in Loosdrecht een straatrace met zijn zoon Casper, die in een Mini achter hem aanreed. De man reed zelf in een Porsche.
  • Op de Nieuw-Loosdrechtsedijk ging het mis. De 19-jarige Fleur draaide met haar Toyota de weg op en kon de Porsche, die veel te hard reed, niet meer ontwijken. Fleur raakte zwaargewond toen haar auto vol in de flank werd geraakt.
  • Uit onderzoek van het OM blijkt hoe hard de automobilist reed tijdens de straatrace die hij hield met zijn zoon: tussen de 150 en 187 km per uur, op een weg waar 50 km per uur is toegestaan.
  • Twee weken lang vocht Fleur voor haar leven. Ze lag in coma, had meerdere botbreuken en twee gebroken nekwervels. Uiteindelijk overleed zij aan de gevolgen van haar verwondingen.

Meer op rtlnieuws.nl:
Dorp geschokt om dood Fleur (19): slachtoffer van 'malloten'

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`