Nederland

Lotte al 18 jaar wekelijks gefilmd door vader: 'Dit mag nu niet stoppen'

28 oktober 2017 12:13 Aangepast: 26 januari 2018 20:54
Lotte Hofmeester van baby tot tiener. Beeld © Frans Hofmeester

De Utrechtse kunstenaar Frans Hofmeester heeft een nieuwe timelapse video van zijn dochter Lotte op YouTube gezet. Eerdere filmpjes, waarbij je Lotte in een paar minuten ziet opgroeien tot tiener, werden massaal bekeken.

Sinds haar geboorte heeft Hofmeester zijn dochter elke week gefilmd. Vandaag is Lotte 18 jaar geworden, haar vader heeft daarom een nieuwe versie van zijn video op YouTube gezet.

In eerste instantie maakte Hofmeester de video's alleen voor familie, maar toen Lotte 12 jaar werd, zette hij er eentje op YouTube. De beelden gingen viral. Vier jaar later plaatste hij een nieuwe versie, ook die werd miljoenen keren bekeken. "Op mijn YouTube-kanaal is het totaal aantal filmpjes op dit moment meer dan 67 miljoen keer bekeken", zegt Hofmeester tegen RTV Utrecht. Zijn project kreeg eerder ook al aandacht van CNN en Japanse tv-zenders.

Nog jaren doorgaan

Inmiddels is het wekelijks maken van filmpjes een doodgewone routine. Als het aan Lotte ligt, gaan ze er nog jaren mee door. "Ik denk: je hebt nu iets wat niemand heeft en het is zo bekend geworden dan kan je toch niet stoppen? Dat mag niet."

Dat zoveel mensen haar op een video hebben gezien, is moeilijk te bevatten, zei Lotte eerder tegen RTL Nieuws. "Als ik op een festival ben, denk ik wel eens: hoeveel mensen hier hebben het filmpje gezien?" Over het algemeen krijgt ze leuke reacties op de video's. Maar soms wordt ze bijvoorbeeld door onbekende mannen om haar telefoonnummer gevraagd. Ook hadden mensen nepaccounts op Facebook aangemaakt met haar foto.

Meer op rtlnieuws.nl:
Kind hit op social media, wat zijn de gevolgen? 'Er waren nepaccounts van mij'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore