Nederland

Vloer onveilig: gebouw hogeschool Windesheim blijft rest schooljaar dicht

26 oktober 2017 15:54 Aangepast: 05 november 2017 11:39
Gebouw X van hogeschool Windesheim in Zwolle: rest van het schooljaar dicht. Beeld © ANP

Een groot gebouw van hogeschool Windesheim in Zwolle blijft waarschijnlijk de rest van dit collegejaar dicht omdat de vloeren onveilig zijn. De ongeveer 4000 studenten en 300 medewerkers die gebruikmaken van het pand, worden op een andere plek ondergebracht.

De hogeschool sloot afgelopen weekend al uit voorzorg gebouw X, dat zeven bouwlagen telt. Uit nader onderzoek is gebleken dat de vloeren 'een verhoogd veiligheidsrisico' opleveren bij normaal gebruik en niet aan de veiligheidsnormen van de overheid voldoen. Het pand werd in 2010 in gebruik genomen.

Instorten parkeergarage

In heel Nederland worden relatief nieuwe panden onderzocht na het instorten van de nieuwe parkeergarage bij Eindhoven Airport in mei. Daar ging het mis door fouten in de vloerconstructie. In het pand van Windesheim is dezelfde constructie toegepast.

Het herstelwerk zal maanden in beslag nemen. De betonnen vloeren moeten worden verstevigd en om daar goed bij te kunnen moeten eerst systeemplafonds en installaties worden weggehaald. In totaal heeft het gebouw 18.000 vierkante meter aan vloeroppervlak. In gebouw X zaten opleidingen op het gebied van recht, economie en media.

Met spoed ontruimd

Ook op andere plekken zijn gebouwen gesloten om hetzelfde gebrek. Zo werd vorige week donderdagavond het Polak-gebouw van de Erasmus Universiteit met spoed ontruimd.

In mei stortte een parkeergarage in aanbouw bij Eindhoven Airport in

 

Meer op rtlnieuws.nl:
Ministerie: inventarisatie bouwfouten nodig

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`