Nederland

Knokpartij in Nijmegen om Zwarte Piet

26 oktober 2017 07:35 Aangepast: 26 oktober 2017 12:56
Beeld © ANP

De politie heeft gisteravond in het centrum van Nijmegen een straat afgezet vanwege een knokpartij tussen voor- en tegenstanders van Zwarte Piet, meldt omroep Gelderland.

In een eetcafé in de stad werd een informatieavond gehouden over hoe je 'racisme rond Zwarte Piet op scholen bespreekbaar kunt maken'. De avond was georganiseerd door een anarchistische groep. Daarop waren aanhangers van de actiegroep Nijmegen Rechtsaf naar het café gekomen, naar eigen zeggen om een 'vreedzaam tegengeluid te laten horen'.

Rake klappen

De twee groepen kregen het vervolgens met elkaar aan de stok bij het café. Volgens de omroep zouden er 'rake klappen' zijn gevallen. Ook zou er met water en meel gegooid zijn. Eén van de aanhangers van Nijmegen Rechtsaf zou daarbij gewond zijn geraakt. De actiegroep meldt dat de gewonde naar de eerste hulp moest. Na ingrijpen van de politie werd het weer rustig in de straat. 

Bij de politie is niet bekend of er gewonden zijn gevallen. Er is niemand opgepakt. De politie ziet nog geen aanleiding om het incident verder te onderzoeken omdat er geen aangifte is gedaan. 

 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore