Nederland

Michael P. verdacht van moord en verkrachting Anne Faber

25 oktober 2017 11:44 Aangepast: 01 december 2017 15:47
Verdachte Michael P.

Michael P. wordt in de zaak-Anne Faber onder meer verdacht van moord of doodslag en van verkrachting. Hij wordt onderzocht in het Pieter Baan Centrum, meldt het Openbaar Ministerie.

De politie kwam de verdachte op het spoor doordat zijn DNA werd gevonden op de jas van Anne Faber. Het kledingstuk werd in de week na haar verdwijning teruggevonden in een park in Huis ter Heide. Nadat P. was aangehouden, werden bloedsporen van Anne gevonden in de auto die hij tot zijn beschikking had.

Persoonlijkheidsonderzoek

Het OM wil dat P. wordt onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Die eis is door de rechter-commissaris toegewezen. Hij werd eerder veroordeeld voor twee verkrachtingen en een aantal gewelddadige overvallen, maar weigerde toen psychiatrisch onderzoek.

P. werd tot nu toe verdacht van betrokkenheid bij de dood van Anne Faber. Dat is nu dus uitgebreid: hij wordt verdacht van 'moord of doodslag, wederrechtelijke vrijheidsberoving en verkrachting', zegt het OM. Hij legt verklaringen af, laat het OM weten, maar heeft niet bekend.

Meer vrijheden

Het lichaam van de 25-jarige Utrechtse vrouw werd na een vermissing van bijna twee weken op 12 oktober in Zeewolde gevonden. P. verbleef op dat moment in een kliniek in Den Dolder. Hij zat aan het einde van zijn jarenlange gevangenisstraf, was aan het resocialiseren en had daarom meer vrijheden, waardoor hij ook naar buiten mocht.

Op 10 januari moet P. voor de rechter verschijnen, is de planning. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld.

Dit weten we over Michael P.

Meer op rtlnieuws.nl:
'Vol wraak', een 'halfgare psychopaat': Michael P. al jong op het slechte pad

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`