Nederland

Actie voor zwaar getroffen Zeeuws gezin massaal gesteund

24 oktober 2017 11:28 Aangepast: 24 oktober 2017 16:47
Vader Jeppe, zoon Mees (rechts op de foto) en de andere twee kinderen uit het gezin. Beeld © EIGEN FOTO

In volle vaart werden vader Jeppe en zoontje Mees in Middelburg door een drankrijder van hun fiets gereden. Dat moeder Lianda nauwelijks mobiel is door een eerder verkeersongeluk, maakt de toekomst voor het gezin loodzwaar. Gelukkig is er massale steun voor de actie die vrienden zijn begonnen om hen te helpen.

Jeppe en Mees werden vrijdag 13 oktober aangereden door een dronken automobilist (47) uit Roosendaal. Ze liggen allebei zwaargewond in een ziekenhuis in Rotterdam, waar ze gespecialiseerde zorg krijgen.

Zorgwekkende toestand

Vooral de toestand van vader Jeppe is zorgwekkend. Hij heeft hersenletsel, wordt in een kunstmatige slaap gehouden en is sinds het ongeluk nog niet bij kennis geweest. Mees opent heel af en toe de ogen, maar reageert nog niet. "Ze hebben allebei echt een klap gehad", zegt Stefanie Couwenberg, een goede vriendin van de familie.

Miniatuurvoorbeeld

Provicom © De vader en het zoontje vlogen door de klap door de lucht.

Couwenberg is, samen met een aantal andere vrienden, een inzamelingsactie begonnen voor de familie. "Want ook al zijn ze verzekerd, we weten dat lang niet alle kosten worden gedekt", zegt ze. "De moeder is ook al eens slachtoffer geworden van een verkeersongeluk en daardoor fysiek beperkt. Dat maakt het extra schrijnend. Ze zei altijd gekscherend: 'Jeppe is mijn benen'. Hij leerde de kinderen fietsen, legde hen in bed. Hij deed eigenlijk alles waar fysieke kracht aan te pas kwam."

Succes

Inmiddels is er ruim 40.000 euro opgehaald voor de familie. "We hadden niet verwacht dat het zo'n succes zou worden", zegt Couwenberg, die wel een verklaring heeft voor het succes. "Het gezin is echt geworteld in Zeeland, heeft hier veel vrienden en kennissen. Het incident heeft veel inwoners geraakt. Dit kan hun ellende niet wegnemen, maar hopelijk is het in ieder geval een steuntje in de rug."

De automobilist zit nog vast. Hij wordt verdacht van het onder invloed veroorzaken van een ongeluk met zwaar lichamelijk letsel.

Meer op rtlnieuws.nl:
Dronken automobilist rijdt fietsers aan: vader en zoon (6) zwaargewond

RTL Nieuws
`