Nederland

Consumentenbond: Franse auto's het minst betrouwbaar

23 oktober 2017 14:46 Aangepast: 23 oktober 2017 14:46
Beeld © ANP

Automobilisten met een Japanse of Zuid-Koreaanse auto staan het minst vaak langs de kant van de weg met pech. Franse auto's daarentegen zijn het minst betrouwbaar, blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond onder 10.000 autobezitters.

De drie betrouwbaarste merken zijn volgens de Consumentenbond Suzuki (rapportcijfer 8,7), Honda (8,5) en Toyota (8,4). De Toyota Verso-S kreeg een 9.9, volgens de Consumentenbond had geen enkele Verso S-bezitter die meedeed aan het onderzoek het afgelopen jaar zware pech.

Imago van onbetrouwbaarheid

Volgens de bond laten Peugeot en Renault automobilisten het vaakst in de steek. Neem de Peugeot 5008. Ruim de helft van de bezitters van deze auto kampte het afgelopen jaar met één of meerdere storingen. "De Franse merken kunnen hun imago van onbetrouwbaarheid maar niet van zich afschudden'', zegt de consumentenorganisatie.

Ook Citroënrijders moeten vaak naar de garage met oplichtende rode lampjes. Merken als Volkswagen, Seat en Skoda kwamen met een rapportcijfer van rond de zes maar nipt beter uit de test.

Zo werkt een trajectcontrole

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`