Nederland

Zaak-Anne Faber: inwoners Den Dolder worden bijgepraat over kliniek Aventurijn

22 oktober 2017 06:51
De kliniek in Den Dolder waar Michael P. verbleef. Beeld © ANP

De mensen die in de buurt van de kliniek Altrecht Aventurijn wonen, worden vandaag en morgen bijgepraat over de gebeurtenissen rondom de dood van Anne Faber. Michael P., die wordt verdacht van betrokkenheid bij haar dood, verbleef de laatste tijd in de kliniek.

De bijeenkomsten worden gehouden in een kerk en zijn in eerste instantie bedoeld voor inwoners en ondernemers van de plaatsen Den Dolder, Huis ter Heide en Bosch en Duin. Ze worden georganiseerd door de kliniek zelf en de gemeente Zeist, waar de plaatsen onder vallen.

Niet veilig over straat

Mensen in en rondom Den Dolder zijn ongerust omdat ze denken dat ze niet veilig over straat kunnen. Dat gevoel blijkt onder de bevolking al langer te leven. De beveiliging op het terrein van Aventurijn en rondom de kliniek is onlangs aangescherpt. Dat gebeurde niet alleen om omwonenden een veiliger gevoel te geven, maar ook omdat de kliniek bedreigingen binnenkreeg

"Het is genoeg", zei een inwoonster van Den Dolder onlangs tegen RTL Nieuws. "We willen dat onze kinderen hier veilig kunnen blijven lopen, spelen en wonen. Maar ook wij volwassenen moeten hier gewoon kunnen leven."

Politiesurveillance

Bewoners kregen afgelopen week een brief waarin maatregelen staan die inmiddels zijn getroffen in verband met de zorgen over de veiligheid. Wijkteams gaan het gesprek aan met de bewoners, er is meer politiesurveillance en de kliniek heeft 24-uursbeveiliging.

Anne Faber verdween op 29 september in de buurt van de kliniek terwijl ze een fietstocht maakte. Haar lichaam werd bijna twee weken later gevonden. Vrijdag werd in besloten kring haar uitvaart gehouden.

Den Dolder bang en boos

 

Meer op rtlnieuws.nl:
Commissie: 'Maak lijst met gevaarlijke personen'

`