Nederland

Ook middelbare school dicht om constructieproblemen, examens uitgesteld

20 oktober 2017 23:30 Aangepast: 28 oktober 2017 17:17
Het gesloten gebouw van de Erasmus Universiteit Beeld © Erasmus Universiteit Rotterdam

In Rotterdam en directe omgeving zijn vandaag nog negen gebouwen gevonden die onveilig zouden kunnen zijn. Een van die gebouwen is een middelbare school in Krimpen aan den IJssel, waar maandag examens zouden zijn

De schoolleiding wil geen risico's nemen, schrijft het bestuur in een brief aan de leerlingen en houdt de hele school maandag dicht. "Op dit moment kan het schoolbestuur niet garanderen dat de vloerplaten veilig zijn." De examens worden later ingehaald. Op de school zitten ruim 1000 leerlingen.

Erasmus Universiteit

De acht andere gebouwen liggen in de gemeente Rotterdam. Het is niet bekend om welke gebouwen het gaat. Ze kwamen aan het licht bij een inventarisatie van de gemeente naar aanleiding van het ontruimen van een gebouw van de Rotterdamse Erasmus Universiteit een dag eerder.

Dat gebouw werd direct gesloten nadat bleek dat daar bij de bouw dezelfde vloerconstructie was gebruikt als bij het deze zomer ingestorte parkeerdek in Eindhoven.

Veel andere gemeenten in Nederland zijn nog aan het inventariseren welke gebouwen verdacht zijn. Het staat overigens lang niet vast dat alle gebouwen ook daadwerkelijk onveilig zijn, alleen dat er meer controles nodig zijn.  

Meer op rtlnieuws.nl:
Nieuwe parkeergarage Eindhoven Airport ingestort

`