Nederland

Zes jaar cel voor drugsverkopers op het dark web

17 oktober 2017 15:10 Aangepast: 17 oktober 2017 15:47
MDMA is het actieve bestandsdeel in XTC-pillen. Beeld © ANP

Twee 23-jarige mannen uit Houten en Muiden moeten zes jaar de cel in voor het verkopen van harddrugs via het dark web. In een periode van acht maanden verhandelden zij tientallen kilo's drugs, voornamelijk MDMA.

De drugs werd door Thijs V. uit Houten en Mike W. uit Muiden verstopt in pindakaaspotten en wenskaarten, en werden vervolgens via de post naar klanten over de hele wereld gestuurd. "Ze hebben er alles aan gedaan om hun handel op geraffineerde wijze uit te voeren", aldus de rechtbank Midden-Nederland.

MDMA is synthetische drugs in de vorm van kristallen of poeder en kan op die manier worden ingenomen. Het vormt tevens de basis van XTC-pillen.

400.000 euro

De mannen verkochten de drugs via het dark web, het gedeelte van het internet waar mensen anoniem kunnen surfen. Volgens het Openbaar Ministerie hebben de mannen voor minstens 400.000 euro aan harddrugs verhandeld. W. heeft zich daarbij schuldig gemaakt aan het witwassen.

De mannen hebben altijd beweerd dat ze dachten dat ze voedingsupplementen verkochten. Daar geloofde de rechtbank niet in: onder andere via WhatsApp en Telegram hebben de veroordeelden het met elkaar over drugs. 

Omdat beide mannen relatief jong zijn, studeren en een blanco strafblad hebben, is de straf iets lager dan de eis van de officier van justitie: die was zeven jaar.

Lees op rtlnieuws.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore