Nederland

Benaouf A. overgeplaatst na verijdelde helikopterkaping

12 oktober 2017 23:25
Arrestatieteams van de politie op de plek waar de achtervolging na de verijdelde helikopterkaping eindigde. Beeld © ANP

Benaouf A. is overgeplaatst naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught, de zwaarstbewaakte gevangenis van ons land. Criminelen probeerden gisteren een helikopter te kapen om A. uit de gevangenis uit Roermond te laten ontsnappen.

De poging om een helikopter te kapen, werd verijdeld, waarna het tot een wilde achtervolging kwam. In het Limburgse Roosteren werd één van de verdachten doodgeschoten. Andere verdachten zijn opgepakt, maar er zijn er ook nog een aantal op de vlucht.

Mocro-maffia

Benaouf A. is een bekende in de Amsterdamse onderwereld. Hij speelt een belangrijke rol in de zogeheten Mocro-maffia. A. werd veroordeeld voor betrokkenheid bij de moord op crimineel Najab Bouhbouh in oktober 2012 bij een hotel in Antwerpen. Zelf was hij kort daarna doelwit tijdens een grote schietpartij in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt. Hij wist ternauwernood te ontkomen, twee anderen overleefden de schietpartij niet.

De aanslag in de Staatsliedenbuurt was waarschijnlijk een wraakactie voor de liquidatie van Bouhbouh en de opmaat voor nog hele reeks liquidaties in de Amsterdamse onderwereld. 

Meer op rtlnieuws.nl:
Beheerder vliegveld helikopterkaping: 'De politie nam mijn hele vliegveld over'

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore