Nederland

Lichaam Anne Faber gevonden in Zeewolde

12 oktober 2017 18:01 Aangepast: 01 december 2017 15:49
Forensisch onderzoekers bij het Nulderpad in Zeewolde. Rechts Anne Faber. Beeld © ANP / Politie

Na een vermissing van bijna twee weken is vandaag het lichaam van de Utrechtse Anne Faber gevonden. Dat is zojuist bekendgemaakt op een persconferentie.

Het lichaam werd gevonden bij het Nulderpad in Zeewolde, waar de politie sinds vanochtend aan het zoeken was. De verdachte, Michael P., heeft de plek aangewezen waar het lichaam is gevonden. Toen speurhonden aangaven dat het waarschijnlijk was dat daar iemand lag begraven, werd het gebied bij het Nulderpad afgezet. 

ZIE OOK: Familie Anne Faber: 'Zwartste scenario is uitgekomen'

Miniatuurvoorbeeld

Verdachte woonde in Zeewolde

Tot gistermiddag was de zoektocht beperkt gebleven tot het gebied rondom Den Dolder, waar de laatste signalen van Fabers telefoon waren opgevangen. Zeewolde kwam op de kaart nadat P. maandag was aangehouden. De 27-jarige verdachte verbleef in een forensisch-psychiatrische kliniek in Den Dolder, waar hij werd voorbereid op zijn terugkeer in de maatschappij na een jarenlange gevangenisstraf.

Reconstructie: van vermissing tot vondst lichaam

 

P. woonde vóór zijn detentie in Zeewolde en zou op de dag van de vermissing van Faber de beschikking hebben gehad over de auto van zijn moeder. Dat was de aanleiding om het zoekgebied te verruimen. Verschillende media melden dat familieleden van P. vlak bij Zeewolde een vakantiehuisje zouden hebben, dat P. tijdens zijn jeugd vaak in de omgeving zou hebben gespeeld én dat hij op de dag van Fabers verdwijning in de omgeving was gezien.

'Nietsontziende verkrachtingen'

In 2012 werd P. in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van elf jaar vanwege onder meer twee volgens de rechter 'nietsontziende verkrachtingen', afpersing, diefstal met geweld en verboden wapenbezit. Vanmiddag verlengde de rechter-commissaris zijn voorarrest met twee weken omdat er 'voldoende verdenking tegen de verdachte' bestaat 'om hem langer vast te houden'.

Dit weten we over Michael P.

 

Meer op rtlnieuws.nl:
'Vol wraak', een 'halvegare psychopaat': Michael P. al jong op het slechte pad

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`