Gezondheid

Automobilist vluchtte na aanrijding met student: 'Ik had wel dood kunnen zijn'

11 oktober 2017 08:16 Aangepast: 11 oktober 2017 13:24
Beeld © Opsporing Verzocht

"Het ene moment drink je een biertje. Het volgende moment ligt je hele lichaam aan puin." Een 24-jarige student die deze zomer werd aangereden in Utrecht, heeft nog elke dag last van de gevolgen van het ongeluk. Het is nog maar de vraag of hij ooit weer normaal kan lopen. Gisteravond deed hij zijn verhaal in Opsporing Verzocht.

De man werd op 23 juli rond 22.30 uur met hoge snelheid aangereden op de Marnixlaan. "Ik zag dat mijn stoplicht oranje knipperde en stak de weg over. In mijn ooghoek zag ik een auto met hoge snelheid aankomen. Ik dacht: die gaat mij raken. Een klap en toen was alles zwart."

Botbreuken

De automobilist ging er na het ongeluk vandoor zonder zich over het slachtoffer te bekommeren. De student werd wakker in het ziekenhuis met talloze botbreuken en een verwijderde milt. "Hoe kan zo'n automobilist nou wegrijden?", vroeg hij zich af in Opsporing Verzocht. "Ik had wel dood kunnen zijn."

Het slachtoffer moet nog lang revalideren. Het is de vraag of hij überhaupt volledig zal herstellen. Door het verwijderen van de milt is hij in ieder geval een leven lang vatbaar voor allerlei infecties.

Beschadigde Opel Corsa

De politie vraagt getuigen zich te melden. De auto, vermoedelijk een Opel Corsa, moet flink beschadigd zijn geraakt bij het ongeluk.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore