Nederland

27-jarige zedendelinquent uit Den Dolder aangehouden in vermissingszaak Anne Faber

09 oktober 2017 16:42 Aangepast: 01 december 2017 16:00
Beeld © ANP

De politie heeft een 27-jarige man uit Den Dolder aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van Anne Faber uit Utrecht. Anne Faber is nog steeds vermist.

Gisteren leidde onderzoeksinformatie naar een 27-jarige man, die in een forensisch psychiatrische afdeling van een kliniek in Den Dolder zat. De verdachte zat een lange straf uit voor gewelds- en zedendelicten. In het kader van die straf was hij geleidelijk aan het terugkeren in de samenleving.

Openbaar Ministerie en politie besloten de verdachte niet direct aan te houden, in de hoop dat hij het onderzoeksteam naar Anne zou leiden.

Hij werd daarom nauwlettend in de gaten gehouden. Toen dat vanmiddag nog niet gebeurd was, werd hij aangehouden. De familie van Anne is op de hoogte gebracht van de aanhouding.

Zoekactie

Belangrijkste doel van het onderzoek is erachter komen waar Anne is en wat de betrokkenheid van de verdachte is bij haar vermissing. Naast verhoor van de verdachte, worden ook zijn gangen nagegaan, vanaf de vermissing van Anne op vrijdag 29 september.

Dit met het doel Anne snel te vinden. De zoekactie van politie, vrijwilligers en defensie gaat onverminderd door.

Familie in onzekerheid

Burgemeester van Zeist Koos Janssen vertelt dat de zoektocht doorgaat. "Familierechercheurs van de politie hebben vanmiddag de familie van Anne geïnformeerd over de aanhouding. De familie en vrienden zitten al heel lang in onzekerheid. Aan die grote onzekerheid komt met de aanhouding helaas nog geen einde. Want alles blijft erop gericht om Anne te vinden. De hulpdiensten stellen daartoe alles in het werk. Vele vrijwilligers helpen daarbij. We leven en helpen onverminderd mee met de familie. Anne vinden gaat boven alles", laat Janssen weten.

De 25-jarige Faber is spoorloos sinds een fietstocht op 29 september. In en rond Huis ter Heide wordt al dagen naar haar gezocht.

Meer op rtlnieuws.nl:
Nu 1700 tips binnen over vermiste Anne Faber, zoekactie in groter gebied

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`