Nederland

Toch aanvullend onderzoek naar aanrijding Stationsplein Amsterdam

05 oktober 2017 18:00 Aangepast: 30 januari 2018 11:07
De auto na het ongeluk in juni. Beeld © ANP

De geruchtmakende aanrijding afgelopen juni waarbij een bestuurder voor het Centraal Station in Amsterdam zeven mensen aanreed, krijgt toch nog een staartje. Een medisch deskundige gaat onderzoeken of de lage bloedsuikerspiegel van de automobilist het incident inderdaad kan hebben veroorzaakt.

Het politieonderzoek werd eerder deze week afgerond, maar het Openbaar Ministerie heeft nu besloten aanvullend onderzoek te houden. Het bevestigt tegenover RTL Nieuws het bericht daarover van de Amsterdamse zender AT5. Het gebeurt wel vaker, zegt een woordvoerder, dat het OM besluit tot extra onderzoek.

Achterdocht

Het ongeluk leidde meteen tot ophef omdat het, schreef de gemeente Amsterdam in een brief, 'in eerste instantie vergelijkingen opriep met recente aanslagen in Europa'. Een deel van de achterdocht ontstond doordat al snel bekend werd dat de bestuurder van Marokkaanse komaf is. Eind augustus lekte via Geenstijl de identiteit van de bestuurder uit.

De politie weigerde de etniciteit van de verdachte naar buiten te brengen. De korpsleiding zei eerder deze week nog steeds achter die beslissing te staan, omdat dat bij verkeersongelukken niet gebruikelijk is.

Video: paniek na aanrijding bij Amsterdam CS

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore