Nederland

Zoekactie naar vermiste Anne Faber bij Huis ter Heide afgelopen

04 oktober 2017 04:00 Aangepast: 05 oktober 2017 04:35
Het afzetlint rondom het fietspad bij Huis ter Heide wordt weggehaald. Beeld © RTL Nieuws

De zoekactie bij Huis ter Heide naar sporen van de sinds vrijdag vermiste Anne Faber is afgelopen. Veertig ME'ers zochten gistermiddag op de plek waar gisteren een jas werd gevonden die mogelijk van de 25-jarige Utrechtse is. Haar familie wil nu dat ook het leger gaat zoeken.

Dat meldt de Telegraaf. "Nu na vijf dagen Anne nog niet is gevonden, is het hoog tijd de zoektocht uit te breiden", zegt een oom van Anne in de krant. "We zijn als familie realistisch genoeg om rekening te houden met het ergste."

Afzetlinten weggehaald

De politie heeft gisteren de afzetlinten weggehaald die eerder rondom het fietspad en een stuk bos waren gespannen, zegt verslaggever Rik Konijnenbelt. De politie had volgens hem niet verwacht de vermiste vrouw daar te vinden, maar wilde zekerheid hebben over de jas en over mogelijke andere sporen.

De ME'ers zochten in hetzelfde gebied als waar forensisch rechercheurs de afgelopen 24 uur aan het werk waren geweest. De gevonden jas is naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gebracht voor onder meer DNA-onderzoek.  De politie wil niet zeggen of er, behalve de jas, nog meer kleding is gevonden, maar sprak vandaag een paar maal over 'kledingstukken'.

Meer details

Intussen heeft de politie laten weten nog op zoek te zijn naar de telefoon van Faber. Het gaat om een zilverkleurige iPhone 5S. Ook is meer bekend over de tekst op de rode sticker die op het achterspatbord van haar opoefiets zit. Daarop staat: 'Van Dam tweewielers, Elst'.

Miniatuurvoorbeeld

Vermissing Anne Faber: wat we nu weten

Meer op rtlnieuws.nl:
Hoe de route van Anne Faber via haar telefoon werd achterhaald

`