Nederland

Familie Anne Faber bedankt politie en doet oproep aan publiek

04 oktober 2017 14:05 Aangepast: 01 december 2017 16:09
Agenten doen onderzoek op de plek waar vermoedelijk kleren van de vermiste Anne Faber gevonden zijn. Beeld © ANP

De familie van de vermiste Anne Faber roept het publiek op om alle camerabeelden uit de omgeving waar de kleding werd gevonden ter beschikking te stellen aan de politie. Ook bedankt de familie de politie voor hun hulp in de zoektocht naar de vermiste 25-jarige Utrechtse.

"Er wordt met man en macht gewerkt om duidelijkheid te krijgen omtrent deze vermissing", staat in de persverklaring van Hans Faber, de oom van Anne.

Het gaat om camerabeelden van de dag van haar verdwijning, vrijdag 29 september in de omgeving van Huis ter Heide. Daar werden gisteren kledingstukken aangetroffen die waarschijnlijk van Anne Faber zijn.

Selfie

De politie is geïnteresseerd in camerabeelden van vrijdag tussen 17.00 en 24.00 uur. Anne vertrok 's middags uit haar woonplaats Utrecht voor een lange fietstocht op een zwarte omafiets met handremmen. Ze nam om 18.50 uur nog een selfie op de hoek van de Amsterdamsestraatweg met de Hilversumsestraatweg in Baarn.

Die stuurde ze naar haar vriend. Sindsdien werd niets meer van haar vernomen. Haar vriend sloeg alarm toen hij in de loop van de avond geen contact meer met haar kreeg.

De politie maakte gisteren de route bekend die de 25-jarige vrouw vermoedelijk heeft gefietst.

Miniatuurvoorbeeld

De politie is vandaag al uren aan het werk in een stuk bos bij Zeist dat is afgezet met rode linten. Politiemensen zoeken met allerlei apparatuur naar sporen.

 

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`