Nederland

Zoektocht naar vermiste Anne Faber bij paleis Soestdijk

02 oktober 2017 11:18 Aangepast: 02 oktober 2017 13:21
Beeld © Nathan Fidder

Familie en vrienden van de vermiste Anne Faber zijn een zoekactie begonnen in de buurt van paleis Soestdijk in Baarn. De politie ondersteunt de zoekactie naar de 25-jarige vrouw die sinds vrijdagavond wordt vermist.

In Baarn nam Anne vrijdagavond een selfie die ze naar haar vriend stuurde. Die verstuurde ze, blijkt uit onderzoek van de politie, vanaf een kruispunt vlakbij paleis Soestdijk.

Kort daarna verdween ze van de radar. Ze was volgens haar vriend enkele uren daarvoor van huis vertrokken voor een lange fietstocht.

Verslag van de zoektocht:

Rekening met alle scenario's

Zaterdagmiddag sloeg haar vriend alarm, omdat hij nog steeds niets van haar gehoord had en ze ook niet op een afspraak was verschenen.

Gisteren werd er al met 25 rechercheurs gezocht in Baarn. Agenten spraken toen ook met vrienden, familie en bekenden van de 25-jarige Anne, op zoek naar aanwijzingen. De politie heeft nog steeds geen idee wat er is gebeurd en houdt nog rekening met alle scenario's.

Twee zoekacties

Een woordvoerder van de politie zegt dat er op dit moment twee zoekacties worden uitgevoerd op initiatief van de familie. De politie ondersteunt dat, onder meer om structuur te brengen in de zoekactie.

"We haken aan zodat als we sporen vinden dat we die veilig kunnen stellen.  De eerste zoektocht is in de omgeving van paleis Soestdijk en de tweede zoektocht is bij de Hilversumsestraatweg in de buurt van restaurant De Vuur."

Honden en helikopter

Op dit moment wordt er niet met honden gezocht omdat die een spoor moeten hebben om te zoeken. De honden staan wel stand-by en kunnen elk moment ingezet worden. Dit weekend is er gezocht met een helikopter. Als die opnieuw nodig is, zal de politie die inzetten. 

De politie roept mensen op om een foto te maken 'als je iets denkt te zien of te hebben gevonden, zodat we sneller kunnen kijken of we die informatie kunnen gebruiken of niet'.

Fiets

De politie laat weten dat er veel tips binnenkomen over de 'Opoefiets van Anne', waar een foto van is getoond. "Het verzoek van de recherche is om goed te kijken naar de specifieke kenmerken van deze fiets. Opvallend aan de zwarte Opoefiets zijn de handremmen en de rode sticker op het achterspatbord."

Miniatuurvoorbeeld

Meer op rtlnieuws.nl:
Politie zoekt in Baarn naar vermiste Anne Faber

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`