Nederland

Dronken automobilist krijgt 2,5 jaar cel voor doodrijden fietser

29 september 2017 15:51 Aangepast: 29 september 2017 19:52
Archieffoto. Beeld © ANP

De man die twee jaar geleden in Aalsmeer een 23-jarige man doodreed en een 18-jarige vrouw zwaar verwondde, moet 2,5 jaar de cel in. "De straf dient als vergelding van het onherstelbare leed dat hij de nabestaanden heeft aangedaan", zei de rechter.

De fietsers, een 23-jarige man en een 18-jarige vrouw uit hetzelfde gezin, werden rond 02.30 uur 's nachts aangereden door de bestuurder. Ze waren op weg naar huis nadat ze naar een feestweek in Aalsmeer waren geweest.

Roekeloos

De automobilist had te veel gedronken en reed veel te hard. De auto raakte in een slip en heeft vervolgens de fietsers geraakt.

Volgens de rechter is de man zeer roekeloos geweest. Hij wist van het feest en had rekening moeten houden met tegemoetkomende fietsers. De rechter wil met deze uitspraak aan iedereen duidelijk maken dat dergelijk asociaal verkeersgedrag niet getolereerd wordt. 

De verdachte heeft tijdens de rechtszaak bekend dat hij het verkeersongeluk heeft veroorzaakt. Hij heeft verklaard dat hij een reflecterend wiel zag, daarvan schrok en vervolgens een ruk aan zijn stuur heeft gegeven. 

`