Nederland

Eerste pepernoten te koop bij Drentse supermarkt: 'Reacties zijn wisselend'

29 juli 2017 18:31 Aangepast: 30 juli 2017 07:38
De supermarkt kocht 200 zakjes in. Beeld © Facebook

Het is hoogzomer en het duurt nog máánden voor Sinterklaas een voet aan Nederlandse wal zet, maar de eerste pepernoten liggen in Drenthe al in de schappen. "De één is er blij mee, de ander vindt het niet kunnen."

Een Albert Heijn-vestiging in Havelte is dit jaar hoogstwaarschijnlijk de eerste. "Ik durf het niet met honderd procent zekerheid te zeggen", zegt de supermarktmanager tegen RTL Nieuws. "Maar we hebben tegen onze banketbakker gezegd: zodra je weer pepernoten bakt, willen wij ze hebben. We vonden het wel een ludieke actie."

Het is niet de eerste keer dat de kruidnoten ruim voor pakjesavond al in de schappen liggen. Vorig jaar verkocht het Kruidvat in april al speciale 'Koningsdagkruidnoten'.

Reacties soms grof

En nu liggen ze dus in de schappen. "Kruidnootjes, wij hebben ze weer!", schreef de supermarkt op hun Facebookpagina. "De reacties zijn wisselend. Op social media zijn sommigen echt boos en soms grof, maar anderen vinden het juist een verademing."

Ondanks de kritiek vliegen de pepernoten als warme broodjes over de toonbank. "We hebben op vrijdag 200 zakjes in de schappen gelegd, en nu zijn er nog maar 30 over. Als we ze bij kunnen bestellen, zullen we dat zeker doen."

Zelf ook al geproefd

Zelf heeft de supermarktmanager ook al even geproefd. "Heerlijk! Maar ik heb niet meteen de hele zak leeggegeten, dat laat ik aan mijn vriendin over. Die is er gek op."

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`