Gezondheid

Met crowdfunding betaalde hersenoperatie kon Jermaine (27) niet redden

15 september 2017 10:17 Aangepast: 15 september 2017 11:13
Jermaine met zijn zoontje. Beeld © Facebook

Op zijn 18de kreeg Jermaine de Wind te horen dat hij een agressieve hersentumor had. Negen jaar lang onderging hij behandelingen en sinds 31 juli verbleef hij in een hospice. Vandaag werd bekendgemaakt dat hij is overleden.

Toen Jermaine in 2008 te horen kreeg dat hij de hersentumor had, had hij volgens de artsen nog maximaal anderhalf jaar te leven. Dat liep anders: de fitnessinstructeur werd uiteindelijk 27 jaar.

Vlak voor Kerst vorig jaar bleek dat Jermaine acht tumoren in zijn hoofd had. In Nederland konden artsen niets meer voor hem doen, hij was uitbehandeld. Maar voor Jermaine was opgeven geen optie. Hij wilde zijn kinderen Hayley en Noah zien opgroeien en oud worden met zijn vriendin Lisette.

Crowdfunding

Samen met zijn vriendin en vrienden besloot de Tilburger een crowdfundingsactie op te zetten, om geld in te zamelen voor een experimentele behandeling in de VS. Er was 250.000 euro voor nodig. "Het is voor ons niet een laatste strohalm waar we ons aan vastklampen, we hebben alle vertrouwen in de behandeling", vertelde Lisette hierover destijds aan RTL Nieuws.

ZIE OOK: Tonnen crowdfunden voor medische kosten: laatste kans of valse hoop?

Jermaine zamelde uiteindelijk 166.000 euro in, net niet genoeg om het laatste gedeelte van de behandeling af te maken: het slikken van dure medicijnen. De operatie leek in eerste instantie succes te hebben; de tumoren verdwenen. Maar afgelopen maand kwamen ze toch weer terug.

Opgeven is geen Optie

Aanstaande maandag wordt zijn boek, Opgeven is geen Optie, gepresenteerd. Jermaine kan het helaas niet meer meemaken. Door zijn crowdfundingsactie werd Jermaine bij velen bekend. Op Facebook en Twitter regent het steunbetuigingen.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore