Nederland

'Nieuwe politieauto moet minimaal 250 per uur halen'

02 december 2016 04:19 Aangepast: 02 december 2016 06:35
De befaamde porsche van de snelwegpolitie in de jaren 80 Beeld © Catawiki

De snelwegpolitie mag dan wel verdwijnen, de politie heeft straks de beschikking over tachtig auto's die minimaal 250 kilometer per uur kunnen halen.

Dat schrijft De Telegraaf na inzage in de stukken over de aanbesteding. De politie wil met de aanschaf van tachtig snelle auto's 'weer de baas worden op de snelweg', schrijft de krant. Welke auto het wordt, is niet bekend, maar de topsnelheid is een belangrijke eis. 

Audi-bende

Egbert-Jan van Hasselt van de Nationale Politie noemt in de krant het voorbeeld van de Audi-bende: een bende die veel plofkraken pleegt in de grensstreek met Duitsland, en zich vervolgens uit de voeten maakt met een snelheid die de politie vaak niet kan halen. 

Met het verbeteren van het wagenpark hoopt de politie het verdwijnen van de snelwegpolitie goed te maken. Vorige maand onthulde RTL Nieuws dat het speciale team van de politie, dat als enige de beschikking had over acht snelle politiewagens, dit jaar nog verdwijnt.

Ooit bestond de snelwegpolitie nog uit 600 agenten, die in hun Porsches elke vluchtende crimineel konden bijhouden, maar inmiddels was dit korps al geslonken tot niet meer dan 20 agenten in nog slechts acht snelle politieauto's.

Meer op rtlnieuws.nl:
ANWB wil zo snel mogelijk politie-Porsches terug op de snelweg

`