Nederland

Herfststorm raast over het land, zeker drie gewonden

13 september 2017 12:37 Aangepast: 13 september 2017 12:42
Ambulance in Schiedam na bijna ongeluk met omgewaaide boom. Beeld © Gino Press

Door de storm die over ons land trekt zijn zeker drie mensen gewond geraakt. In Enschede is een scholiere onder een omvallende boom terechtgekomen. Zij is met onbekend letsel afgevoerd naar het ziekenhuis.

Ook in Amstelveen raakte iemand gewond door een omvallende boom. Die kwam op een auto terecht, de bestuurder raakte zwaargewond. De brandweer heeft de man uit de auto gehaald en gereanimeerd. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. In Weert is een man gewond geraakt toen een afgewaaide tak op hem viel.

Door de harde wind waaien in heel het land bomen om. In Schiedam ontsnapte een automobilist aan een ongeluk; een enorme boom kwam voor zijn auto terecht. In Amsterdam is wel een auto geraakt door een boom. Onbekend is of die bestuurder gewond is geraakt.

De storm zorgt voor overlast in heel het land. Zo blijven in Brabant alle bruggen gesloten vanwege de harde wind. Daarvan heeft alleen de scheepvaart last; auto's kunnen nog wel over de bruggen rijden.

Zo hard waait het nu

Vertragingen Schiphol

Op Schiphol hebben vliegtuigen moeite om te landen. Enkele vluchten zijn geschrapt, ook zijn er vertragingen.

Rijkswaterstaat waarschuwt dat de storm pas op het einde van de ochtend zijn hoogtepunt bereikt. "De hele ochtend moeten weggebruikers nog extra alert zijn vanwege de storm", zegt een woordvoerder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`