Nederland

'Brabantse tiener dwong seks met kinderen af via Snapchat'

13 september 2017 10:41 Aangepast: 13 september 2017 10:45
(Archieffoto) Beeld © RTL Nieuws

Een 19-jarige scholier uit Bavel zit al ruim drie maanden vast omdat hij tientallen jonge meisjes zou hebben gechanteerd met naaktfoto's die hij van hen had gekregen. Hij zou onder meer via Snapchat contact met de meisjes hebben gelegd.

Hij zou hun op die manier hebben gevraagd om naaktfoto's. Daarna dreigde hij de foto's online te zetten als ze geen seksuele handelingen met hem wilden verrichten.

Jonge meisjes

Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt hem van de verkrachting van een meisje van 12 jaar, ontucht met een 13-jarig meisje en honderden op seks gerichte chatcontacten. Zowel bij het misbruik als de contacten via social media gaat het om jonge meisjes. In het dossier komen zelfs kinderen van 8 en 10 jaar voor, schrijft het dagblad BN/De Stem.

Bij een huiszoeking in juni zijn veel digitale afbeeldingen gevonden die kunnen doorgaan voor kinderporno. Ze zijn waarschijnlijk afkomstig van zijn chatcontacten. Het gaat om 900 foto's en 170 filmpjes, waarop 40 tot 45 verschillende meisjes te zien zouden zijn. De politie probeert hun identiteit te achterhalen.

Voorlopig vast

Volgens de aanklacht werd het 12-jarige meisje verkracht in Breda in de periode tussen september 2016 tot februari 2017. De ontucht met het 13-jarige meisje zou begin dit jaar hebben plaatsgevonden tijdens een eerste en eenmalige ontmoeting.

De verdachte is psychologisch onderzocht. Daaruit zou blijken dat hij intelligent is. Hij blijft voorlopig vastzitten. Op 28 november is er een pro-formazitting, waarin bepaald wordt of de jongen langer wordt vastgehouden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore