Nederland

Kruidvat teleurgesteld in uitspraak: 'We kunnen niet iedereen persoonlijk helpen'

12 september 2017 10:56 Aangepast: 12 september 2017 12:09
Beeld © ANP XTRA

Kruidvat kan niet beloven dat het voortaan met blinde klanten aan de arm door de winkel gaat. Ook niet nu het College voor de Rechten van de Mens heeft geoordeeld dat de drogisterij een vrouw discrimineerde door dat niet te doen.

De vrouw vroeg de medewerkers van Kruidvat in Vught om haar aan de arm door de winkel te begeleiden. Kruidvat wees dit verzoek af en stelde voor om de gewenste producten voor de vrouw te verzamelen aan de hand van een boodschappenlijstje. De vrouw weigerde dit omdat zij zo zelfstandig mogelijk wilde winkelen. Ze werd in het gelijk gesteld door het college.

Erg teleurgesteld

"We zijn erg teleurgesteld in de uitspraak", zegt een woordvoerster van Kruidvat. "We kunnen uit praktische overwegingen niet van onze medewerkers verwachten dat ze klanten persoonlijk bedienen. Het gaat om tijd, het aantal aanwezige medewerkers en de hoeveelheid klanten in de winkel. We moeten dat per situatie beoordelen."

De gedupeerde Ingrid van Kranen zegt juist erg gelukkig te zijn over de uitkomst. "Dit betekent een grote stap naar de toekomst, naar vrijheid en meer zelfstandigheid."

Autonoom

Volgens het college sluit de wens van de vrouw om zo zelfstandig mogelijk te kunnen winkelen aan bij het uitgangspunt van de Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte. "Ieder mens moet in staat worden gesteld aansluitend bij zijn of haar eigen mogelijkheden autonoom te zijn", stelt het college.

Meer op rtlnieuws.nl:
'Kruidvat discrimineerde blinde klant'

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`