Nederland

Code geel in het westen: stevige regenbuien en windstoten

11 september 2017 08:22
Archieffoto. Beeld © ANP

September dreigt vooral in het westen en noordwesten een bijzonder natte maand te worden. Tijdens de komende 24 uur kan er lokaal meer dan 50 millimeter regen vallen.

"Het waait voor Nederlandse begrippen stevig", zegt Dennis Wilt van Buienradar. Er zijn vandaag zonnige perioden, maar er vallen ook een aantal buien. "Vooral vanmiddag regent het in de kustregio's soms stevig door. Daarbij kan het aan zee ook gaan onweren." Voor het westen geldt code geel.

De zuidwestenwind blijft stevig doorwaaien, aan zee soms hard kracht 7. Daarbij komen vanmiddag in de kustgebieden zware windstoten voor tot rond 75 km/u. In het oosten en zuidoosten waar het relatief droog blijft, stijgt de temperatuur nog naar een graad of 18 terwijl het aan zee maximaal 16 graden wordt.

Zuidwesterstorm

Ook de rest van de week verloopt wisselvallig en onstuimig. "Woensdag kan er zelfs even een zuidwesterstorm komen te staan", zegt Wilt. Richting het weekend wordt het wat rustiger, maar nog zeker niet droog.

Vanwege het verwachte herfstweer waarschuwt de VerkeersInformatieDienst (VID) dat automobilisten rekening moeten houden met veel zware spitsen deze week. De problemen op de weg zullen naar verwachting vanavond al ontstaan, aldus de VID.

 

 

`